Πρόσφατες ειδήσεις
Το Τρίτο Πρόγραμμα και η εκπομπή «Σινε-μαγικές περιπλανήσεις» την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, τιμούν την μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Στις 24 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τη νύχτα που ο «ποιητής των εικόνων» του ελληνικού...
Το Τρίτο Πρόγραμμα και η εκπομπή «Σινε-μαγικές περιπλανήσεις» την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, τιμούν την μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Στις 24 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τη νύχτα που ο «ποιητής των εικόνων» του ελληνικού...

Διαγωνισμός Ταινιών Τεκμηρίωσης αφιερωμένος στο μεγάλο Έλληνα δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο

Την 29η Ιουνίου 2012, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των Ταινιών Τεκμηρίωσης που βραβεύθηκαν στον 1ο ∆ιαγωνισμό Ταινιών Τεκμηρίωσης για το Περιβάλλον και την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών, τον οποίο οργάνωσε το Ίδρυμα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.∆.Ε. του Ε.Μ.Π.

Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για τον 2ο ∆ιαγωνισμό Ταινιών Τεκμηρίωσης, ο οποίος αφιερώνεται στο μεγάλο Έλληνα δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο, μίλησαν ο Πρόεδρος της Σ.Α.Τ.Μ. και ∆ιευθυντής του ∆.Π.Μ.Σ. του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», Καθηγητής Άγγελος Σιόλας, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 1ου ∆ιαγωνισμού, Μισέλ ∆ημόπουλος, κριτικός κινηματογράφου και πρώην ∆ιευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.∆.Ε. του Ε.Μ.Π., Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π., ∆ημήτρης Ρόκος, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.∆.Ε. του Ε.Μ.Π., Ηλίας Ζούβιας και η κ. Φοίβη Οικονομοπούλου, σύζυγος και βασική συνεργάτις του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Την εκδήλωση κατέγραψε ο Ναπολέων Ροντογιάννης, ο οποίος είχε την επιμέλεια, έκανε το μοντάζ και δημοσίευσε στον δικτυακό του τόπο Γιάννενα Πόλη των Ευεργετών, 6 βίντεο . Στον Ναπολέοντα, ο οποίος αποτελεί σταθερό φίλο και υποστηρικτή των προσπαθειών του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.∆.Ε. του Ε.Μ.Π., του Μετσόβιου Κέντρου ∆ιεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.∆.Ε.) του Ε.Μ.Π. για την προστασία και ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος και των τοπικών ευρωπαϊκών πολιτισμών και του ∆ιεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (∆.Π.Μ.Σ.) του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», εκφράζουμε και από τη θέση αυτή, τις θερμότατες ευχαριστίες μας.
Την απονομή των βραβείων έκαναν οι Μισέλ ∆ημόπουλος, Ηλίας Ζούβιας, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, σκηνοθέτης και μέλος της Κριτικής Επιτροπής και Φοίβη Οικονομοπούλου- Αγγελοπούλου.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισε το 4ο μέλος της Κριτικής Επιτροπής του ∆ιαγωνισμού Ταινιών Αλέξης Γρίβας, κινηματογραφιστής, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ατυχήματος.
Το ∆.Σ. του Ιδρύματος ευχαριστεί από καρδιάς και την εκλεκτή χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου η οποία κατέγραψε την εκδήλωση, ως συμβολή στη δημιουργία ψηφιακού αρχείου για την προετοιμασία ενός ντοκιμαντέρ για την ίδρυση, λειτουργία και δράση του ΜΕ.Κ.∆.Ε. του Ε.Μ.Π. του οποίου σταθερό συμπαραστάτη αποτελεί το Ίδρυμά μας.

Για το ∆.Σ. του Ιδρύματος Ο Πρόεδρος ∆. Ρόκος Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.

http://www.ntua.gr/MIRC/docs/parousiasi_vravevmenwn_tainiwn-2012-videos.pdf

http://www.giannena-e.gr/sygxrona_themata/Anaptixi_Syghroni/Metsovio_Kentro_Diepistimonikis_Ereynas_Diagonismos_Tainion_Parousiasi_Video_29-06-2012.aspx
Καταχώριση είδησης: 17/07/2012 - 16:56:59

backtopFacebook